De Tijd van je Leven met EF


*foto: ef.be*


De reis van je dromen beleven, terwijl je de taal van het land leert. Plezier én educatie. De ultieme combinatie volgens mij.

Reizen is voor mij van kinds af aan een ervaring geweest die ik koester. Arriveren op een plek waar je voor bepaalde tijd niet hoeft na te denken over de gewoonlijke dingen, je geen zorgen hoeft te maken en compleet kunt de-stressen, dat is vakantie. Daarom niet noodzakelijk hele dagen zonnebaden en lekker lui op je strandstoel liggen. Nee, avontuur, dat maakt een reis net zó veel interessanter. Avontuur kan alles zijn, beginnende met het ontdekken van de geheimen die een nieuwe omgeving voor je verscholen houdt. Ik kan eerlijk zeggen dat je de perfecte combinatie waar ik het net over had, helemaal kan vinden bij EF (Education First). De naam zet uiteraard de educatie voorop, maar op zo’n manier dat je niet anders kan dan er ten volle van te genieten. Ik spreek dan ook uit ervaring, want ik ging met EF naar Parijs en Nice om mijn Frans bij te schaven en natuurlijk ook om hele mooie herinneringen en vrienden te maken. EF linkt mensen van over de hele wereld die dezelfde passie delen: avontuur. Je ontmoet er mensen die niet alleen leergierig zijn, maar ook openstaan voor wat uitdagingen.

Volgend jaar begin ik mijn studies Journalistiek en jammer genoeg wordt de taal die ik zó graag wil leren, niet aangeboden op deze school. Dus welke betere manier dan dit te proberen realiseren met EF?
Italiaans.
Rome.
Deze twee woorden alleen nog maar zien staan op het scherm van mijn computer, geeft mij kippenvel. Rome is één van de topbestemmingen waar je met EF naartoe kan, en voorlopig de enige om Italiaans te leren. http://www.ef.be/nl/pg/taalreizen/italie/rome/
Aangezien mijn liefde voor Italië, het land, de taal, de mensen, de adembenemende uitzichten,… zo groot is, zou eindelijk de taal leren en dan nog op locatie zelf, de mooiste kans zijn. Bij een gastgezin verblijven en de authentieke cultuur opsnuiven, dat kan je op geen enkele andere manier beleven.

*foto: ef.be*

Gelato eten met uitzicht op het Colosseum, terwijl een warme zomerbries door je haar waait. Genieten van een zonsondergang met zicht op de “skyline” van Rome. Noem maar op, elke ervaring, elk moment is om te koesteren. Zelfs foto’s kunnen zulke herinneringen niet exact waarnemen of vastleggen. Natuurlijk zijn er nog andere prachtige plaatsen op de wereld, waar ik niet om kan wachten ze te zien, maar Rome is Rome en daar kan je niet omheen. Men zegt altijd dat je meer dan één leven nodig hebt om de stad volledig te ontdekken. Dan wil ik hier bij deze met veel ambitie, nieuwsgierigheid en bewondering aan beginnen.

X, Nathalie

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Marieke
  24/03/2017 at 6:03 pm

  Aah het lijkt mij ook geweldig om een taalcursus in Rome te doen! Ik ben zelf met EF naar Malta geweest, ook heel tof :)

 • Reply
  Sarah
  05/04/2017 at 5:47 pm

  Dat lijkt me echt zo fijn om te doen. Een unieke ervaring. En haha, helemaal mee eens dat je meer dan één leven nodig hebt om de stad volledig te ontdekken. Er is daar ook zoveel te zien. Als ik kon dan vertrok ik meteen :)

  • Reply
   Nathalie Van Hauwe
   12/04/2017 at 7:12 pm

   Helemaal mee eens, gelukkig ga ik in de zomer vakantie nog eens op citytrip naar daar!

 • Reply
  best research paper writing service
  06/05/2017 at 2:04 pm

  This way of obtaining the necessary knowledge about different places is quite pleasant. We can travel and at the same time enrich culturally ourselves.

 • Leave a Reply