Edinburgh: Travel DiaryWanneer mij verteld werd dat onze jaarlijkse citytrip naar Schotland zou zijn, had ik nog geen flauw benul van hoe omvergeblazen ik zou zijn eenmaal ik daar voet aan grond zette. Edinburgh en Schotland in één woord? Adembenemend.

Vijf dagen weg, vertrekken met het vliegtuig, weg. Onwetend begon ik aan deze reis. Ja, ik had foto’s opgezocht, maar niets kon mij voorbereiden op hoe het uiteindelijk echt ging zijn. Aan Londen heb ik jaren geleden mijn hart verloren en ik kan eerlijk zeggen dat Edinburgh nu wel akelig dicht bij die eerste plaats komt. De architectuur, de pure vriendelijkheid van de mensen, de gezellige gewoontes, de lokale winkeltjes, de Highlands, de natuur, de rust en stilte maar tegelijk ook de aangename drukte, Schotland zelf. Het voelt bijna alsof je rondloopt op de set van een film, surreëel.

Natuurlijk had ik verwacht dat het de volle vijf dagen grijs zou zijn en zou regenen. Niets was minder waar, het was prachtig weer voor de tijd van het jaar. We kwamen aan op kerstdag zelf en werden de eerste ochtend meteen verwelkomd met een dikke laag sneeuw. Hier heb ik helaas geen foto’s van omdat het zo koud en nat was buiten. De dagen die daarop volgden waren zo zonnig dat de sneeuw zo goed als weg was, maar de kou bleef en was ijzig. Dit nam ik er graag bij in ruil voor de mooie landschappen en uitzichten tijdens onze tocht door de Highlands. Nee, het monster van Loch Ness heb ik jammer genoeg niet gezien (al wou ik stiekem wel geloven in de oude mythe). Ook zeg ik nooit nee tegen het bezoeken van een kasteel, en het kasteel van Edinburgh zorgde vanaf de eerste blik voor een vonk in m’n ogen. Prachtig.
Naar huis gaan en afscheid nemen van deze stad was noch triest, noch aangenaam. Ik weet héél zeker dat ik later in verschillende steden wil wonen over de hele wereld en dat deze er één van zal zijn (samen met Londen). Dus met een gerust hart zeg ik: “Tot weerziens.”

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Sandra
  23/01/2017 at 12:23 pm

  Edinburgh lijkt mij zó onwijs tof! Mijn vriend is er ook enthousiast over, die is er vorig jaar geweest. Echt hele mooie foto’s laat je zien! Het landschap daar ziet er prachtig uit. Het kasteel is ook tof zeg! Haha, ik ben helemaal enthousiast…

  • Reply
   Nathalie
   24/01/2017 at 2:46 pm

   Dankjewel! Het is een echte aanrader, was en ben er ook héél enthousiast over!

  Leave a Reply